Vinete cu scoici sau midii si raci
PrinteazaVinete cu scoici sau midii si raci
- 800 g vinete
- 35 midii sau scoici
- 7-8 căţei usturoi
- 500 g roşii
- 250 g ulei
- 1/2 lămaie
- 35 cozi de raci
- sare
- puţin zahăr
- 1 legătură dc verdeaţă
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă şi se taie în patru, în lungime (cu un cuţit inoxidabil). Se sărează şi se înăbuşă puţin în ulei, apoi se aşază într-un vas de gratinat cu roşiile curăţate şi tăiate sferturi, scoicile, usturoiul tocat, sare, puţin zahăr şi ulei.
Se dau la cuptor circa 30 minute şi se servesc calde sau reci cu garnitură de cozi raci, feliuţe de lămaie fără coajă şi verdeaţă tocată.
Pofta buna!
O sa incerc si eu vinete cu fructe de mare.