Vinete cu scoici sau midii si raci

Printeaza

 Vinete cu scoici sau midii si raci

Ingrediente:Vinete cu scoici sau midii si raci

  • 800 g vinete
  • 35 midii sau scoici
  • 7-8 căţei usturoi
  • 500 g roşii
  • 250 g ulei
  • 1/2 lămaie
  • 35 cozi de raci
  • sare
  • puţin zahăr
  • 1 legătură dc verdeaţă

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă şi se taie în patru, în lungime (cu un cuţit inoxidabil). Se sărează şi se înăbuşă puţin în ulei, apoi se aşază într-un vas de gratinat cu roşiile curăţate şi tăiate sferturi, scoicile, usturoiul tocat, sare, puţin zahăr şi ulei.

Se dau la cuptor circa 30 minute şi se servesc calde sau reci cu garnitură de cozi  raci, feliuţe de lămaie fără coajă şi verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu vinete cu fructe de mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.