Vinete cu sos de rosii si cascaval
PrinteazaVinete cu sos de rosii si cascaval din: vinete, cascaval, rosii, patrunjel, usturoi, cimbru, zahar, sare, piper.
- 3-4 vinete subţiri
- 150 g caşcaval ras
- 500g roşii
- pătrunjel verde
- 2 căţei usturoi
- cimbru
- o linguriţă zalhăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se taie felii groase de un deget, se presară cu sare şi se lasă câteva minute. Apoi se ştierg cu o cârpă curată, se dau prin făină şi se prăjesc feliile în untdelemn, pe ambele părţi.
Se pun roşiile, rupte bucăţi, cu pătrunjel verde tăiat mic, usturoi, zahăr şi cimbru, săi fiarbă. Sosul, gata fiert, se dă prin sită.
Intr-o formă Jena se aşează un strat de felii de vinete, altul de caşcaval ras şi unul de sos de roşii şi tot aşa până se termină cu vinete. Deasupra se termină cu un strat de roşii presărate cu caşcaval ras. Se dă la cuptor.
Cine doreşte poate da feliile de vinete prin faină înainte de a le prăji.
Pofta buna!