Vinete cu sos de rosii si usturoi

Printeaza

Vinete cu sos de rosii si usturoi din: vinete, rosii, usturoi, ulei, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 kg vinete mai mici (5-6 bucăţi)
  • 1 kg roşii
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc ca pentru salată. După ce s-au copt nu se toacă, însă se lasă pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru a se scurge zeama.

Separat, roşiile tăiate se pun la fiert în puţină apă. După ce au fiert, se trec prin sită obţinându-se un sos gros.

Intr-o cratită de 3 I se pune uleiul, apoi vinetele coapte (ne tocate).

Se toarnă peste ele sosul de roşii, usturoiul pisat ca pentru mujdei şi sarea (după gust).

Se mai lasă puţin la foc mic (5-10 minute) şi se serveşte caldă sau rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.