Vinete cu sunca
Printeaza
O reteta delicioasa de vinete cu sunca, cascaval, rosii, ceapa, ulei, piper si sare.
Ingrediente:
- 6 vinete mici
- 4 felii de şuncă
- 150 g caşcaval
- 1 kg roşii
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai în jumătate, le presari cu sare şi le laşi deoparte. Decojeşti roşiile, le tai mărunt, toci şi ceapa şi le căleşti împreună 20 de minute, până obţii un sos legat.Il treci prin mixer şi-l laşi să se răcească.
Ungi vinetele cu puţin ulei şi le coci în cuptor timp de 30 de minute. Le scoţi, pui şunca peste ele şi o parte din caşcaval tăiat felii, acoperi cu sosul de roşii, presari caşcavalul rămas şi dai la cuptor pentru încă 25 de minute.
Pofta buna!