Vinete cu ton si capere

Printeaza

Vinete cu ton si capere din: vinete, sare, ulei de masline, piper negru, ton, vin, capere, lime.

Ingrediente:Vinete_cu_ton_si_capere

  • 2 vinete mari
  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Piper negru
  • 1 conservă de ton (în ulei)
  • 100 ml vin alb sec
  • 60 g capere
  • 1 lime

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală și se taie în felii de ½ cm grosime, se sărează și se pun deoparte cca. 30 de minute. Se tamponează ușor cu un prosop de bucătărie pentru a absorbi apa eliminată, apoi se așează pe o folie de aluminiu sau pe o foaie de copt, unsă cu ulei de măsline.

Se prăjesc la cuptorul încins în prealabil, pe ambele părți.

Tonul, uleiul și vinul alb se pasează în blender. Jumătatea din cantitatea de capere se taie pe jumătate și se amestecă cu compoziția.

Vinetele se așează pe un platou una lângă cealată; peste ele se presară paste de ton pregătită anterior.

Se ornează cu feliuțe de lime și restul de capere.

Vinete cu ton si capere

Vinete_cu_ton_si_capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.