Vinete curry

Printeaza

Vinete curry

Ingrediente:Vinete curry

  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 1 rădăcină proaspătă de ghimbir de 4cm,tăiată în bucăţi
  • 4 linguri de fulgi prăjiţi de migdale,
  • 1 lingură de pudră curry
  • 1 legătură mică de coriandru, frunzele separate de tulpini
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
    2 vinete, tăiate în bucăţi mari
    200 ml iaurt grecesc

Mod de preparare:

Se mixează ceapa, ghimbirul, migdalele, pudra de curry şi tulpinele de coriandru, până se obţine o pastă (se adaugă puţină apă dacă este nevoie). Se fierbe un ibric cu apă.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie si se prăjesc vinetele până se rumenesc. Se scot şi se lasă deoparte. Se adaugă pasta cu ceapă, se prăjeşte câteva minute, amestecând până se înmoaie ceapa.

Se adaugă vinetele, iaurtul şi 400ml de apă fierbinte. Se amestecă şi se fierbe timp de 10-15 minute, până se înmoaie vinetele. Se asezonează si se serveşte cu orez basmati, peste care se presară coriandru şi migdale.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta de vinete curry suna bine. Imi plac foarte mult vinetele, mai ales salata de vinete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.