Vinete cu doua creme
PrinteazaVinete cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei.
- 4 vinete
- 500 g cartofi
- 1 kg rosii
- 20 bucati miez de nuca
- 10 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli vinetele si le tai in rondele mai groase, le dai cu sare si piper si le asezi una peste alta, presandu-le cu un fund de lemn pentru a iesi zeama amara din ele.
Apoi stergi vinetele si le prajesti pe gratar. Separat fierbi cartfoii, apoi faci din ei un un piure, adaugi treptat 5-6 linguri de ulei, usturoiul pisat, miez de nucă măcinat mărunt, sare şi piper după gust. întinzi acest amestec peste feliile de vinete.
Cureţi roşiile de pieliţă şi le tai mărunt, apoi le sotezi în ulei, adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi laşi totul să fiarbă împreună până se îngroaşă amestecul.
Aşezi şi această pastă peste vinetele cu prima cremă şi serveşti vinetele fierbinţi.
Vinete cu doua creme
Pofta buna!
Nu-mi place reteta asta