Scordolea cu biban fript din: biban, cartofi, nuca, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de biban 4 cartofi mari albi 200 g miez de nucă 5 căţei de usturoi 1 pahar ulei 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Peştele, sărat şi piperat, se pune pe grătar şi se lasă câte 10 […]
Vinete cu dovlecei cu scordolea – usor de preparat
PrinteazaVinete cu dovlecei cu scordolea din: vinete, dovlecei, ulei, faina, scordolea, sare, nuci, miez de paine, ulei, otet, usturoi.
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- ulei pentru prajit
- 1 1/2 lingura faina
- 5 linguri scordolea
- sare
pentru sos:
- 200 g nuci
- putin miez de paine
- 2 cesti ulei
- 40 ml otet
- 6 catei mari de usturoi
- 5-6 lingura apa
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii şi îi tai în felii nu prea subţiri, în lungime, apoi îi aşezi pe o farfurie.
La fel tai şi vinetele, punându-le în altă farfurie. Presari sare.
Ştergi cu şervetul feliile, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Când toate feliile sunt prăjite, le serveşti imediat foarte fierbinţi, cu sos scordolea.
Pregăteşti sosul scordolea aşa: Cureţi şi pisezi bine usturoiul, până obţii o pastă.
Adaugi nucile măcinate, pâinea înmuiată şi continui să baţi până obţii un aluat.
Presari sare după gust şi adaugi oţetul şi apa.
Amesteci bine compoziţia şi torni treptat uleiul, ca la maioneză, până termini toată cantitatea.
Sosul scordolea îl serveşti mai ales cu raci, dar şi cu orice fel de peşte prăjit, în mod special lângă file de peşte de mare.
Vinete cu dovlecei cu scordolea
Pofta buna!
poate iti place si:
Raci cu scordolea
Racii sunt pregătiţi exact ca şi racii fierţi. In plus, se pregăteşte o scordolea. La masă se prezintă racii fierţi şi scordoleaua separat, urmând să fie servite împreună în farfurii. Pofta buna! Poate te intereseaza si: Vinete cu dovlecei cu scordolea Vinete cu dovlecei […]
Sfecla cu scordolea si verdeturi
Sfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc) […]
Pofta buna!