Vinete si dovlecei umpluti
PrinteazaVinete si dovlecei umpluti din: vinete, dovlecei, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, ardei, ulei, zahar, sare, piper, menta.
- 4 vinete
- 4 dovlecei
- 5 cepe
- 7 căţei usturoi
- l legătură pătrunjel verde
- 3 roşii
- 4 ardei capia
- 1 pahar ulei de măsline
- 2 linguriţe zahăr
- sare
- piper
- mentă verde
Mod de preparare:
Se taie cotoarele vinetelor şi coaja se curăţă fâşii. Se lasă o jumătate de oră în apă cu sare, se spală şi se usucă presându-se uşor cu un ştergar curat.
Dovleceii se curăţă de coajă. Se taie cotoarele şi se scobesc de seminţe.
Se pun dovleceii şi vinetele, pentru puţin timp, la prăjit în ulei. Se scoate i miezul vinetelor. Ceapa, tăiată mai mare, ardeiul tăiat feliuţe cât mai subţiri şi usturoiul tăiat subţire, pe lung, se călesc în uleiul rămas după prepararea vinetelor.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate ciubuleţe mici. Se adaugă pătrunjelul şi menta tăiate fin, sarea, piperul şi zahărul şi se amestecă bine.
Cu această compoziţie se umplu dovleceii şi vinetele.
Se fierb în puţină apă, la cuptor.
Pofta buna!