Vinete cu dovlecel si cascaval
PrinteazaVinete cu dovlecel si cascaval din: vinete, dovlecel, roşii cherry, ceapă, usturoi, caşcaval, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 1 dovlecel
- 500 g roşii cherry
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 200 g caşcaval
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie vinetele şi dovlecelul în rondele şi dă-le cu sare şi piper. Lasă-le pe un şervet zece minute. Prăjeşte rondelele în ulei încins pe ambele părţi.
Scoate-le într-o farfurie. Separat, pregăteşte un sos gros din ceapă călită împreună cu usturoi, peste care adaugi roşiile tocate. Potriveşte de sare, amestecă şi lasă să scadă.
Când e gata, aşteaptă să se răcorească. Asamblează turnuleţele aşezând în straturi rondele de vinete, unul de dovlecel, sos şi caşcaval ras.
Ca să nu cadă, le poţi aşeza în ramekinuri. Dă turnuleţele la cuptor vreo cinci minute. Serveşte-le calde.
Vinete cu dovlecel si cascaval
Pofta buna!