Vinete dulci coapte cu chimen si coriandru din: seminţe de chimen, usturoi, ulei de măsline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper negru, coriandru (busuioc sau pătrunjel)
Ingrediente:
4 vinete tari
un vârf de cuţit de seminţe de chimen, zdrobite
1 căţel de usturoi, zdrobit până ajunge la consistenţa unei paste
ulei de măsline extravirgin
sucul de la 2 sau 3 lămâi, după gust
sare şi piper negru proaspăt măcinat
1 mână de coriandru, busuioc sau pătrunjel, tocate (opţional)
Mod de preparare:
Incălziţi în prealabil cuptorul la temperatura maximă.
Puneţi vinetele pe o tavă şi coaceţi-le timp de o oră, până când partea interioară devine foarte moale.
Scoateţi-le din cuptor, despicaţi coaja şi scoateţi miezul. Adăugaţi chimenul şi usturoiul şi amestecaţi-le.
Puteţi să faceţi pasta cât de omogenă doriţi, în funcţie de preferinţe.
Adăugaţi ulei de măsline pentru a o mai subţia puţin. Stoarceţi sucul de lămâie şi asezonaţi după gust.
Nu le-aş servi niciodată fierbinţi, dar sunt grozave călduţe sau la temperatura camerei.
Dacă adăugaţi plante aromatice, faceţi-o în ultimul moment, fie că le tocaţi mărunt sau mai mare.
Vinete coapte cu branza din: vinete, unt, muschi de porc, branza, pesmet, sare. Ingrediente: 6 vinete 2 linguri unt 250 g muşchi afumat de porc 200 g brânză rasă 50 g pesmet sare Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgătai le dai sare. Ungi o formă cu unt şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.