Balmoș tradițional cu lapte bătut și brânză – Descoperă gustul autentic românesc. Această versiune, preparată cu lapte bătut și brânză proaspătă, oferă o textură extra-cremoasă și un gust intens, perfect pentru zilele reci sau când dorești să impresionezi oaspeții cu ceva tradițional și inedit. Ingrediente: Mălai (200 g): Baza balmoșului, oferă textura densă și satisfăcătoare. […]
Vinete felii cu sos de rosii
PrinteazaVinete felii cu sos de rosii din: vinete, sare, usturoi, usturoi, faina, lapte, ou, ulei, suc de rosii, condimente, zahar.
Ingrediente:
- 4 vinete mijlocii
- sare
- usturoi
- 4 linguri cu faina
- 1 ceasca plina cu lapte
- 1 ou
- 1 ceasca mare cu ulei
- 1 cana cu suc de rosii
- condimente
- zahar
Mod de preparare:
Vinete felii cu sos de rosii: Spălaţi vinetele, le tăiaţi felii groase de 3-4 cm, le acoperiţi cu sare, puneţi deasupra lor un fund de lemn şi pe acesta, o oală plină cu apă.
Lăsaţi 30 min să se scurgă sucul plin de toxine, spălaţi vinetele, le stoarceţi de apă, le treceţi prin făină, apoi prin aluat de clătite (făcut din: 1 ou, 3 linguri cu faină, sare şi lapte) şi le prăjiţi în ulei fierbinte.
Scoateţi pe şerveţele de hârtie pentru 5-10 min, puneţi pe platou.
Sucul de roşii îl săraţi, îl condimentaţi cu mentă tocată sau cimbru, îndulciţi cu 1 lingură de zahăr şi-1 lăsaţi la foc mic 10 min.
Serviţi în sosieră, lângă vinete sau turnat peste acestea.
Pofta buna!
Crap la Abur cu Ghimbir și Sos Aromat
Crap la Abur cu Ghimbir și Sos Aromat: Rețeta Delicioasă și Sănătoasă pentru Iubitorii de Pește. Gătitul la abur păstrează nutrienții și textura fragedă a crapului, oferindu-i în același timp o aromă subtilă și sănătoasă. Această rețetă este ideală pentru o cină ușoară și nutritivă, perfectă pentru a fi servită alături de o garnitură de […]