Vinete cu fenicul si cuscus

Printeaza

Vinete cu fenicul si cuscusO reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana

Ingrediente:

  • două vinete
  • o bucată de fenicul
  • 500 g ciuperci
  • 200 g cuşcuş
  • 8 ardei capia
  • doi ardei graşi
  • două linguri de sos de soia
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o lingură de oţet de mere
  • ulei de măsline
  • mărar
  • sare
  • piper
  • smîntină
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg de apă şi se taie felii. Se presară sare şi piper, se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un castron.

Feniculul se spală, se scurge de apă şi se taie felii subţiri. Se condimentează, se prăjeşte, se scoate cu o spumieră şi se pune pe un şervet absorbant. Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie jumătăţi şi se prăjesc în baie de ulei.

Se pun într-un castron împre­ună cu feliile de fenicul, se stropesc cu sosul de soia, se aco­peră cu un capac şi se păstrează la loc cald.

Ardeii capia şi cei graşi se coc pe un grătar, se curăţă de coajă şi seminţe. Se toacă mărunt, se ames­tecă bine cu oţetul de mere, zahăirul tos, ulei de măsline, sare şi piper. Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită şi se serveşte alătiuri de legumele prăjite şi salata de ardei copţi.

Se mai pot servi cu un sos din smîntînă, usturai pisat, mărar tocat, sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.