O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de soia […]
Vinete cu fenicul
PrinteazaO reteta gustoasa de vinete din: cartofi, ardei gras, ardei capia, fenicul, dovlecei, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta.
Ingrediente:
- doi cartofi
- două vinete
- un ardei gras
- un ardei capia
- un fenicul
- doi dovlecei
- două roşii
- 3 căţei de usturoi
- 250 ml ulei de floarea-soarelui
- 300 g brânză de capră
- sos de zmeură
- sare
- piper
- mentă
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se şterg cu un şervet şi se taie felii în lungul vinetei.
Se presară cu sare şi piper, se prăjesc în ulei, se scot şi se pun pe un platou.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la prăjit.
Când au devenit aurii, se scot şi se pun într-un castron.
In uleiul rămas se pun dovleceii tăiaţi cubuleţe, feniculul tocat mărunt, ardeiul gras şi ardeiul capia tăiaţi cubuleţe.
Când s-au prăjit, se pun din nou cartofii şi roşiile tăiate mărunt.
Se ţin pe foc câteva minute, se opreşte focul şi se presară brânza de capră sfărâmată.
Se îmbracă forme de porţelan cu felii de vinete, se pune umplutura, se acoperă cu marginile de la feliile de vinete şi se presează puţin.
Se pune sos de zmeură în farfurii şi se aşază deasupra coşuleţele de vinete.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Vinete in sos de iaurt
Vinete in sos de iaurt din: vanata, sare, seminte, chimion, iaurt, chili, unt, zahar. Ingrediente: 1 vânătă (cca 250 g) 1 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă seminţe de mac negru 1 linguriţă chimion 150 g iaurt natural 2 chili roşii uscaţi 2 linguri unt 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 linguriţă de zahăr Mod de […]
Pofta buna!