quinoa, apa, ardei gras, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Quinoa este o sursă excelentă de carbohidrați complecși și proteine, legumele adaugă vitamine și minerale, iar puiul la grătar adaugă o sursă sănătoasă de proteine slabe. […]
Vinete cu fructe
PrinteazaVinete cu fructe din: vinete, apa, sare, pere, pasta de rosii, ardei, prune, usturoi, boabe de piper, busuioc, cuisoare, aspirina.
Ingrediente:
- două kg vinete
- doi l apă
- 4 linguri de sare
- două kg pere
- 500 g pastă de roşii
- 500 g ardei
- două kg prune
- un căţel de usturoi
- boabe de piper
- foi de dafin
- busuioc
- cuişoare
- 3-4 aspirine
Mod de preparare:
Vinete cu fructe: opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă sărată, clocotită şi se spală apoi în apă rece.
desfac în jumătate, pe lungime, şi se unge interiorul cu usturoiul zdrobit. scot cu grijă sâmburii perelor şi prunelor şi se umple fiecare pară cu câte o prună, apoi se presară praf de cuişoare.
mixează roşiile şi ardeii până se obţine o pastă omogenă.
umple fiecare vânătă cu câte o pară aşezată la mijloc, între două jumătăţi de vânătă, apoi se prind marginile cu o scobitoare şi se aşază în borcan.
toarnă peste ele pasta de roşii şi ardeii şi se acoperă cu frunze de dafin şi de busuioc.
presează cu un disc de lemn peste care se aşază o greutate şi se toarnă saramura rece (preparată din 2 I de apă şi 4 linguri de sare), adăugându-se trei-patru aspirine pisate şi boabele de piper.
Pofta buna!
Piept de pui cu ciuperci Pleurotus
piept de pui, ciuperci pleurotus, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 2 piepturi de pui 200g ciuperci Pleurotus 1 ceapă mică 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Sucul de la jumătate de […]