Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel
PrinteazaVinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 vinete lungi
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 legătură hasmaţuchi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi partea de la coadă, apoi taie-le felii groase şi sărează-le. Pune-le pe un plan înclinat şi aşază peste ele un fund de lemn cu o greutate şi lasă-le să se scurgă de lichidul amar.
După circa o jumătate de oră, clăteşte feliile de vinete şi usucă-le cu grijă cu hârtie absorbantă. Pune-le apoi pe grătar şi frige-le pe ambele părţi până când se înmoaie.
Taie usturoiul feliuţe sau zdrobeşte-1, dacă preferi o aromă mai pregnantă; pune-1, împreună cu ardeiul iute întreg, într-o tigaie cu ulei încălzit şi lasă la infuzat.
Adaugă hasmaţuchi tocat, amestecă şi toarnă sosul peste vinetele presărate cu piper în prealabil, după gust, lăsându-le să se pătrundă aromele. După 10 minute, serveşte-le.
Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel
Poftă bună!