Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel

Printeaza

Vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 vinete lungi
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 legătură hasmaţuchi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi partea de la coa­dă, apoi taie-le felii groase şi sărează-le. Pune-le pe un plan înclinat şi aşază peste ele un fund de lemn cu o greutate şi lasă-le să se scurgă de lichidul amar.

După circa o jumătate de oră, clăteşte feliile de vinete şi usucă-le cu grijă cu hârtie absorbantă. Pune-le apoi pe grătar şi frige-le pe ambele părţi până când se înmoaie.

Taie usturoiul feliuţe sau zdrobeşte-1, dacă preferi o aromă mai pregnantă; pune-1, împreună cu ardeiul iute întreg, într-o tigaie cu ulei încălzit şi lasă la infuzat.

Adaugă hasmaţuchi tocat, amestecă şi toarnă sosul pes­te vinetele presărate cu piper în prealabil, după gust, lăsându-le să se pătrundă aromele. După 10 minute, serveşte-le.

Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.