Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc.
pentru legume:
- 300 g vinete
- 350 g mozzarella
- 200 g dovlecei (zucchini)
- 300 g roşii
- 8 frunze de busuioc
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru decor:
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Curăţă vinetele şi taie-le rondele subţiri. Frige-le pe ambele părţi pe un grătar din fontă foarte încins şi pune-le pe o tavă. Taie dovleceii pe lung felii subţiri şi opăreşte-le 1 minut în apă clocotită cu un praf de sare. Scoate-le, scurge-le, pune-le pe o tavă şi lasă-le să se răcorească.
Spală roşiile cu apă rece, zvântă-le şi taie-le rondele subţiri. Taie mozzarella felii foarte subţiri. Aranjează pe o tavă unsă cu ulei jumătate din rondelele de vinete şi aşază câte 2 felii de dovlecel pe fiecare.
Acoperă dovleceii cu rondele de roşii, pune sare şi piper, după gust, şi câte o frunzuliţă de busuioc, felii de mozzarella şi încă o frunză de busuioc.
Acoperă cu o felie de vânătă şi cu încă una de mozzarella. Pune-le în cuptorul preîncălzit la 180° C şi ţine-le 5 minute. Scoate-le când mozzarella se topeşte. Decorează cu câteva frunze de busuioc si serveste.
Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei
Pofta buna!