Vinete la gratar

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete la gratar din: vinete, usturoi, patrunjel, ulei si sare.

Ingrediente:Vinete la gratar

  • 4 vinete
  • 10 catei de usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spala vinetele, taie-le felii si da-le cu un praf de sare. Curata usturoiul, zdrobeste cinci catei si amesteca-i cu 5-6 linguri cu ulei.

Incinge gratarul, preseaza feliile de vinete pe un servet pentru a-si lasa zeama si unge-le cu amesteculd e ulei si usturoi pe ambele parti.

Frige feliile de vanata pe gratar pana se inmaoie si apoi pune-le intr-un castron. Taie restul de usturoi felii. Aseaza vinetele in borcan, presara printre ele patrunjel si felii de usturoi.

Dupa ce ai umplut borcanul, toarna ulei cat sa treaca vinetele, pune capaul si fierbe-le la bain marie 20 de minute, lasa sa se raceasca la temperatura camerei si pune-le in camara.

Vinete la gratar

Vinete la gratar

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.