Vinete gratinate cu branza dulce si rosii
PrinteazaVinete gratinate cu branza dulce si rosii din: vinete, brânză dulce de vacă, roşii,faină, usturoi, ulei, verdeaţă.
Ingrediente:
- 3 kg vinete
- 500 g brânză dulce de vacă
- 1 kg roşii
- 100 g faină
- 50 g usturoi
- 200 ml ulei
- 2 legături verdeaţă
Mod de preparare:
Vinetele, curăţate de coajă şi tăiate felii în lungime, se pudrează cu puţină faină şi se trec prin ulei încins, până se pătrund pe jumătate.
In tava unsă se aşează straturi vinete, felii de roşii, verdeaţă tăiată mărunt şi brânză.
Deasupra ultimului strat, peste vinete, se presară usturoiul tăiat mărunt, se pun felii de roşii, verdeaţă tăiată mărunt, uleiul rămas şi se dă la cuptor pentru coacere şi gratinare.
Pofta buna!