Vinete gratinate cu ciuperci si usturoi
PrinteazaVinete gratinate cu ciuperci si usturoi din: vinete, ciuperci, usturoi, unt, sare, piper, patrunjel, pesmet.
- 1,2 kg vinete
- 150 g ciuperci
- 40 g usturoi
- 120 g unt
- 10 g sare
- 2 g piper
- 20 g patrunjel
- 15 g pesmet
Mod de preparare:
Pătlăgelele de vinete spălate se taie în lungime, se prăjesc la o pară de foc, după care se scoate miezul. Acesta se bate bine şi se amestecă cu ciuper-cile spălate, curăţate, tocate şi înăbuşite în unt, sarea, piperul, frunzele de pătrunjel tocate şi usturoiul mărunţit bine.
Se umple coaja vinetelor cu compoziţia de mai sus şi se pun la cuptor cu pesmet şi unt. Se pot servi calde sau reci, cu parmezan deasupra.
Vinete gratinate cu ciuperci si usturoi
Pofta buna!