Vinete gratinate cu mozzarella
PrinteazaVinete gratinate cu mozzarella din: vinete, mozzarella, oregano, busuioc, rosii, faina, ulei, parmezan, sare.
- 800 g vinete medii
- sare
- 300 g mozzarella
- 1/2 de legătură de oregano
- 1/2 de legătură de busuioc
- 500 g roşii (la conservă)
- 100 g făină
- 100 ml ulei de măsline
- 50 g parmezan proaspăt ras
- grăsime pentru uns forma
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă, se spală, se şterg bine şi se taie pe lung în felii groase de 1/2 cm. Acestea se asează într-un vas, se sărează şi se lasă circa 15 minute să se odihnească.
Cuptorul se preîncălzeşte la 180°C (cuptorul cu ventilaţie la 160°C). Mozzarella se taie cubuleţe.
Verdeaţa se spală, se scutură de apă, se aleg doar frunzuliţete şi se toacă. Roşiile se toarnă într-un bol şi se pasează cu mixerul verticat. Se amestecă apoi cu verdeaţa mărunţită.
Vinetele se clătesc cu apă şi se tamponează cu prosoape de hârtie, după care se dau prin făină. In continuare, se prăjesc pe ambele părţi într-o ţigaie în care s-a încins uleiul de măsline, până când se rumenesc.
Când sunt gata, se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.
Se unge cu grăsime o formă termorezistentă şi se aşeaza în ea, în straturi alternative, feliile de vinete, piureul de roşii şi mozzarelta. Stratut superior trebuie să fie de roşii.
Se presară pe deasupra parmezan şi se gratinează totut circa 10 minute la cuptor.
Vinete gratinate cu mozzarella
Pofta buna!