Salata de avocado si spanac din: avocado, baby spanac, frunze de loboda, morcov, ceapa verde, usturoi verde, marar, iaurt degresat, sare, piper, sos de soia, seminte, frunze de salata creata. Ingrediente: 1 avocado bine copt 10 frunze de baby spanac câteva frunze de lobodă 1 morcov mic 2 fire de ceapă verde 1 fir de […]
Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci
PrinteazaVinete gratinate cu usturoi si ciuperci din: vinete, ciuperci, unt, usturoi, sare, piper, pătrunjel, pesmet.
Ingrediente:
- 1.200 kg vinete
- 150 g ciuperei
- 120 g unt
- câţiva căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunje
- pesmet
Mod de preparare Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci:
Speli vinetele, le zvânţi şi le tai pe lungime, apoi le prăjeşti şi, când sunt gata, le scoţi miezul.
Baţi bine miezul şi îl amesteci împreună cu ciupercile curăţate, tocate şi înăbuşite în unt, cu sare şi piper, cu frunze de pătrunjel tocate şi usturoiul mărunţit bine.
Umpli coaja vinetelor cu compoziţia de mai sus şi le pui la cuptor cu pesmet şi unt.
După preferinţă, le serveşti calde sau reci şi cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
carne tocata de pui sau vitel, supa, lapte, masline, patrunjel, ceapa, sare, piper alb, smantana, branza topita. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui sau vițel 250 ml supă de legume 250 ml lapte 100 g măsline verzi fără sâmburi 1 ou 2 felii de franzelă veche de o […]
Gogosari cu mustar din: gogosari, zahar, otet, ulei, mustar, foi de dafin, boabe de piper, conservant. Ingredinte: 3 kg gogosari o cana cu zahar o cana cu otet 1 cana cu ulei 400 gr. mustar foi de dafin boabe de piper un pliculet de conservant Mod de preparare Gogosarii se spala, se curata si […]