Vinete gratinate cu usturoi si ciuperci
PrinteazaVinete gratinate cu usturoi si ciuperci din: vinete, ciuperci, unt, usturoi, sare, piper, pătrunjel, pesmet.
- 1.200 kg vinete
- 150 g ciuperei
- 120 g unt
- câţiva căţei de usturoi
- sare
- piper
- pătrunje
- pesmet
Mod de preparare:
Speli vinetele, le zvânţi şi le tai pe lungime, apoi le prăjeşti şi, când sunt gata, le scoţi miezul.
Baţi bine miezul şi îl amesteci împreună cu ciupercile curăţate, tocate şi înăbuşite în unt, cu sare şi piper, cu frunze de pătrunjel tocate şi usturoiul mărunţit bine.
Umpli coaja vinetelor cu compoziţia de mai sus şi le pui la cuptor cu pesmet şi unt.
După preferinţă, le serveşti calde sau reci şi cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!