Vinete greceşti
PrinteazaVinete greceşti
Ingrediente:
- 4 vinete (a circa. 250 g)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 ceapă
- 500 g carne tocată de vită
- 2 linguri pesmet
- 2 ouă
- sare
- piper
- 500 g roşii
- 2 crenguţe oregeno
- 50 g măsline negre (fără sâmburi)
- 250 ml supă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 500 g roşii bucăţi
- piper cayenne
- 100 g brânză telemea
Mod de preparare:
Pregătiţi vinetele, tăiaţi-le în două pe lungime şi scobiţi-le lăsând o margine de 1 cm. Frecaţi-le cu zeamă de lămâie si înţepaţi coaja. Pasaţi miezul.
Tocaţi ceapa. Amestecaţi cu carnea tocată, pesmetul, ouăle, sarea şi piperul. Tocaţi roşiile, oregano şi măslinele. Amestecaţi 1/2 din oregano, roşii cu piureul de vinete. Umpleţi vinetele.
Incălziţi cuptorul la 200°C. Incălziţi supa într-un vas de Jena. Puneţi vinetele. Lăsaţi 60-70 minute la foc înăbuşit.
Tocaţi şi rumeniţi usturoiul în ulei. Puneţi restul roşiilor, piperul cayenne şi oregano, fierbeţi şi condimentaţi. Acoperiţi vinetele cu brânză şi daţi-le 5 minute la cuptor. Ornaţi cu sosul de roşii.
Vinete greceşti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- vinete grecesti
- vinete umplute grecesti
- vinete grecesti la cuptor
Chiftele de vinete si dovlecei a la Ramona 🙂
Ingrediente:
2 vinete mici si 1 vanata mare
2 dovlecei tineri
1 ceapa
100 grame branza
20 grame faina
2 oua
piper
sare
untdelemn
Mod de preparare:
Vinetele se curata de coaja, se fierb si se taie in bucati. Dovleceii se rad si se taie in bucati.
Totul se trece prin masina de tocat, apoi se amesteca cu ceapa rasa, branza sfaramata, faina, ouale, sare si piper, se formeaza globuri de marimea unei nuci, se dau prin faina si se prajesc in mult untdelemn.
Se servesc calde sau reci.