Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie din: vinete, ulei, iaurt, usturoi, branza, sare, piper, rodie. Ingrediente: 2 vinete 110 ml ulei de măsline 120 ml iaurt grecesc 2 căţei usturoi 90 g brânză de capră sare piper o rodie Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Vinetele se taie în două, pe […]
Vinete cu iaurt şi sos de roşii
PrinteazaVinete cu iaurt şi sos de roşii: ulei de masline, rosii cherry, usturoi, chilii, iaurt, menta.
- 3 linguri ulei de măsline
- 140g de roşii cherry tăiate pe jumătate
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- câţiva fulgi de chilii
- 125ml iaurt natural dietetic
- 1 lingură de mentă tocată
- vinete
Mod de preparare:
Tăiaţi vânata pe lung în şase felii groase. Asezonaţi feliile pe ambele feţe şi ungeţi-le cu două linguri de ulei.
Incingeţi uleiul rămas într-o cratiţă mică şi adăugaţi roşiile, usturoiul şi fulgii de chilii, împreună cu un praf de sare.
Lăsaţi la foc mic 3-4 rrunute, până când se înmoaie roşiile. într-un bol mic, amestecaţi iaurtul cu menta şi asezonaţi.
Incingeţi un grătar sau o tigaie şi frigeţi feliile de vinete 5-6 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi capătă o culoare maronie.
Serviţi câte trei felii de persoană, împreună cu iaurtul cu mentă şi cu sosul de roşii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie
Pofta buna!