Vinete cu iaurt, usturoi si ulei de susan
PrinteazaVinete cu iaurt, usturoi si ulei de susan din: vinete, ulei de susan, lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline, sare.
- 1 kg vinete
- 6 linguriţe ulei de susan
- sucul de la 2 lămâi
- 2 căţei usturoi
- 2 pahare iaurt
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se spală şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri. Se taie cotoarele şi se pun la copt pe o tablă pusă deasupra flăcării aragazului.
După ce s-au întors (şi s-au făcut) pe toate părţile, se lasă să se scurgă bine şi să se răcească complet. Se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat. Se pisează usturoiul şi se amestecă cu sucul de lămâie, uleiul de susan şi iaurtul.
Se adaugă peste vinete, amestecându-se până ce se omogenizează, şi se toarnă uleiul de măsline. Se amestecă din nou foarte bine.
Vinetele se servesc reci, cu roşii tăiate rondele, stropite cu suc de lămâie.
Pofta buna!