Vinete impănate cu suc de rosii
PrinteazaVinete impănate
- 2,5 kg vinete
- 3-4 cepe
- 300 ml suc de roşii proaspăt
- 3 ardei graşi
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- sare
- 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- 2 roşii
- 4-5 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se aleg vinete potrivite şi coapte, se spală bine şi li se taie cotorul. De-a lungul fiecărei vinete, la distanţe egale, se curăţă şuviţe egale de coajă, după aceea se taie vânătă pe jumătate, în lungime.
Se crestează marginile cu cuţitul pentru a putea fi împănate cu zarzavat puţin înăbuşit (morcov şi ţelină tăiate rondele) şi usturoi. Apoi se aranjează într-un vas de Jena şi se răstoarnă peste ele legumele tăiate solzişori, care, în prealabil, au fost puţin înăbuşite.
Se umple vasul cu suc de roşii în aşa fel încât să acopere vinetele, se potriveşte de sare şi se garniseşte cu verdeaţă tocată fin şi rondele de roşii, puse deasupra fiecărei jumătăţi de vânătă. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Poftă bună!
Sunt super bune, superaromate