Vinete impanate cu rosii si usturoi din: vinete, usturoi, rosii, sare, untdelemn, verdeata. Ingrediente: 6 vinete 3 căpăţâni usturoi sare un pahar untdelemn 10 roşii 5 legături verdeaţă Mod de preparare: Se coc vinete pe jumătate, se curăţă de coajă, se împănează cu usturoiul curăţat şi se aşează în tavă peste un rând de […]
Vinete impanate cu ardei iute
PrinteazaVinete impanate cu ardei iute din: vinete, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei, varza, usturoi, rosii, marar, ulei, ardei iute, sare, piper.
Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.
Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.
Ingrediente:
- 6 vinete lunguieţe
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 2 ardei
- 3 linguri de varză tocată
- 5 căţei de usturoi
- 10 roşii
- 1 lingură de mărar
- ulei
- ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se şterg şi se crestează. Se opăresc, se scot, se presară cu sare şi se lasă la scurs.
Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ţelina, ardeii se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins împreună cu varza.
Se iau de pe foc, se adaugă sare, piper, şi vinetele se umplu prin crestături cu această compoziţie, împreună cu căţeii de usturoi.
Intr-o tavă unsă cu ulei se pun vinetele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi pasate, ardeiul iute tocat, se potriveşte de sare şi piper.
Se introduce la cuptor 30 de minute.
Se presară mărarul tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Vinete impanate cu rosii si usturoi
Pofta buna!