Vinete impanate cu sos
PrinteazaVinete impanate cu sos din: vinete, ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardei, varza, usturoi, ulei, bulion, zahar, sare.
Ingrediente:
- 8 vinete mici
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ţellină mică
- l ardei gras
- 1 varză mică
- 6 căţei usturoi
- 2 linguiri ulei
Sosul:
- 3 linguri bulion
- 1 linguriţă făină albă
- 1 linguriţei zahăr
- sare, după gust
Mod de preparare Vinete impanate cu sos:
Se taie capetele şi cotoarele vinetelor şi se fac (fiecăreiia) patru despicături pe lungime, fără a se pătrunde prea adânc.
Se ţin cincisprezece minute în apă clocotită, se scot, se sărează şi se ;aşează sub un teasc de lemn, să se preseze uşor, cu mici greutăţi, deasupra, timp de o jumătate de oră.
Ceapa se taie în formă de peştişori şi se rumeneşte în ulei bine încins.
Zarzavatul se taie fideluţă şi se căleşte în uleiul în care s-a preparat ceapa. Când s-a înmuiat zarzavatul, se introduce în vinete, prin despicături, împreună cu câte un fir de usturoi.
Se leagă vinetele cu frunze opărite de ţelină şi se pun într-o cratiţă.
Se prepară un sos din puţin ulei, bulion, faină, sare, piper şi zahăr. Se toarnă sosul în cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit o jumătate de oră, la foc potrivit.
Se servesc reci.
Pofta buna!