Vinete impanate cu sos

Printeaza

Vinete impanate cu sos din: vinete, ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardei, varza, usturoi, ulei, bulion, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 8 vinete mici
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ţellină mică
  • l ardei gras
  • 1 varză mică
  • 6 căţei usturoi
  • 2 linguiri ulei

Sosul:

  • 3 linguri bulion
  • 1 linguriţă făină albă
  • 1 linguriţei zahăr
  • sare, după gust

 

Mod de preparare Vinete impanate cu sos:

Se taie capetele şi cotoarele vinetelor şi se fac (fiecăreiia) patru despicături pe lungime, fără a se pătrunde prea adânc.

Se ţin cincisprezece minute în apă clocotită, se scot, se sărează şi se ;aşează sub un teasc de lemn, să se preseze uşor, cu mici greutăţi, deasupra, timp de o jumătate de oră.

Ceapa se taie în formă de peştişori şi se rumeneşte în ulei bine încins.

Zarzavatul se taie fideluţă şi se căleşte în uleiul în care s-a preparat ceapa. Când s-a înmuiat zarzavatul, se introduce în vinete, prin despicături, împreună cu câte un fir de usturoi.

Se leagă vinetele cu frunze opărite de ţelină şi se pun într-o cratiţă.

Se prepară un sos din puţin ulei, bulion, faină, sare, piper şi zahăr. Se toarnă sosul în cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit o jumătate de oră, la foc potrivit.

Se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.