Vinete in sos de iaurt
PrinteazaVinete in sos de iaurt din: vanata, sare, seminte, chimion, iaurt, chili, unt, zahar.
- 1 vânătă (cca 250 g)
- 1 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă seminţe de mac negru
- 1 linguriţă chimion
- 150 g iaurt natural
- 2 chili roşii uscaţi
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 1 linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele, se spală şi se taie fâşii pe lungime. Se presară cu sare şi se lasă să stea cca 30 de minute.
Seminţele de mac şi chimionul se prăjesc într-o tigaie mică la foc mediu, până incep să emane miros. Apoi se macină.
Iaurtul se amestecă cu 250 ml de apă rece. Chiii se taie mărunt. Se topeşte untul într-o tigaie în care se prăjesc puţin la foc mic chili si seminţele de fenicul.
Se storc bine vinetele şi se călesc cca 5 minute în unt până devin uşor maronii. Se adaugă iaurtul diluat, şi se lasă la clocotit la foc mic încă 10 minute, până ce se frăgezesc vinetele.
Când sosul începe să scadă, se adaugă condimentele prăjite şi zahărul. Se poate servi cu garnitură de cartofi copţi.
Vinete in sos de iaurt
Pofta buna!