Vinete in sos usturoiat
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete in sos usturoiat, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
- 3 vinete
- 1 kg rosii
- 6-7 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Alege vinete proaspete si cat mai mici, pentru ca nu au foarte multe seminte. Spala-le si taie-le rondele de circa 5 mm grosime.
Infierbântă uleiul într-o cratiţă, pune rondelele de vinete la prăjit, întorcându-le pe ambele părţi. Lasă-le până se înmoaie, apoi scoate-le cu spumiera. Separat, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi trece-le printr-o sită.
Sosul astfel obţinut, pune-l pe foc împreună cu o lingură cu ulei şi usturoiul zdrobit. Potriveşte gustul de sare, iar la final, aromatizează cu puţin busuioc tocat fin. Serveşte rondelele de vinete cu sos de roşii din belşug.
Vinete in sos usturoiat
Pofta buna!