Vinete in untdelemn
PrinteazaVinete in untdelemn din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 6 kg vinete
- 1 litru untdelemn
- 3 kg roşii
- usturoi
- câteva legături pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă la fel ca şi pentru celelalte conserve de vinete, se taie felii groase de 1 cm, care se aşează într-un vas, se presară cu sare şi se lasă jumătate de oră.
Intre timp se prepară sucul de roşii. După ce şi-au lăsat zeama amară, se spală şi se storc bine într-un şervet foarte curat. Se toarnă untdelemn într-un vas şi se prăjesc feliile de vinete pe ambele părţi până se înmoaie.
Separat se curăţă şi se toacă doi-trei căţei de usturoi. Intr-o cratiţă mai mare se toarnă puţin untdelemn, se aşează vinetele şi deasupra se presară usturoiul tocat mărunt.
Peste ele se pune sucul de roşii, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Se aşează cratiţa pe aragaz, peste o tablă, la foc mic şi se lasă să fiarbă încet până ce mai scade.
După ce este gata, se aşează în borcane, care se închid cu folie adezivă şi se ţin la bain-marie, în prima zi, 25 minute, iar a doua zi, 10-15 minute.
Pofta buna!