Vinete italiene cu rosii
PrinteazaVinete italiene cu rosii din: vinete, rosii, telina, masline, usturoi, otet, zahar, ulei, sare, piper.
- 500 g vinete
- 350 g rosii bine coapte
- 2 ramuri de telina verde
- 150 g masline verzi (fara samburi)
- 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust)
- 200 ml otet de vin
- un varf de cutit de zahar
- untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele-n rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute.
Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora.
Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
Pofta buna!