Vinete la cuptor cu jeleu de coacaze
PrinteazaVinete la cuptor cu jeleu de coacaze din: vanata, faina, ulei, sare, piper, sos italian, jeleu de coacaze, mozzarella.
- 1 vânătă mare
- 50 g făină
- 5 linguri de ulei
- sare aromată
- piper
- 400 g sos italian pentru paste cu ierburi aromatice (gata preparat)
- 2 linguri de jeleu de coacăze
- 300 g mozzarella
Mod de preparare:
Se curăţă vânătă, se spală şi se taie felii. Se pune făina într-o farfurie. Se umezesc puţin feliile de vânătă, după care se trec prin făină, pe ambele părţi.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc bine feliile de vânătă pe ambele părţi, până se rumenesc.
Apoi feliile se condimentează bine. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C).
Se aşează feliile de vânătă într-o formă termorezistentă. Se amestecă sosul de paste cu jeleul de coacăze şi se încălzeşte până când jeleul s-a dizolvat. Mozzarella se taie felii.
Se toarnă sosul peste vânătă, se aşează feliile de mozzarella şi se coace totul la cuptor circa 15 minute, până când brânza devine aurie.
Pofta buna!