Vinete la cuptor
PrinteazaVinete la cuptor
Ingrediente:
- 2 vinete
- sare
- 4 roşii
- 2 file de sardine
- 400 g amestec de carne tocată
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă maghiran uscat
- 1/2 linguriţă rozmarin uscat
- 100 ml vin roşu
- piper
- 125 g mozarella
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe lung, felii de 1 cm grosime, săraţi-le şi lăsaţi-le 15 minute să se pătrundă. Tăiaţi roşiile rondele şi tocaţi sardelele.
Prăjiţi carnea tocată în ulei. Adăugaţi pasta de roşii, sardelele, verdeaţa şi vinul şi fierbeţi totul înăbuşit circa 5 minute. Condimentaţi amestecul cu sare şi piper. Tăiaţi mozarella cubuleţe.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Ştergeţi feliile de vinete pe un şervet de bucătărie şi aşezaţi-le una lângă cealaltă într-o tavă unsă în prealabil cu ulei. Incorporaţi mozarella în amestecul de carne tocată. Intindeţi-o pe vinete, împreună cu roşiile şi coaceţi-le circa 15 minute. Ornaţi după cum doriţi.
Vinete la cuptor
Poftă bună!