Vinete la cuptor

Printeaza

Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • sare
  • 4 roşii
  • 2 file de sardine
  • 400 g amestec de carne tocată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 linguriţă maghiran uscat
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • 100 ml vin roşu
  • piper
  • 125 g mozarella

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe lung, felii de 1 cm grosime, săraţi-le şi lăsaţi-le 15 minute să se pă­trundă. Tăiaţi roşiile rondele şi tocaţi sardelele.

Prăjiţi car­nea tocată în ulei. Adăugaţi pasta de roşii, sardelele, verdeaţa şi vinul şi fierbeţi totul înăbuşit circa 5 minute. Condimentaţi amestecul cu sare şi piper. Tăiaţi mozarella cubuleţe.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Ştergeţi feliile de vi­nete pe un şervet de bucătărie şi aşezaţi-le una lângă cealal­tă într-o tavă unsă în prealabil cu ulei. Incorporaţi mozarella în amestecul de carne tocată. Intindeţi-o pe vinete, împreu­nă cu roşiile şi coaceţi-le circa 15 minute. Ornaţi după cum doriţi.

Vinete la cuptor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.