Vinete la grill cu branza
PrinteazaVinete la grill cu branza din: vinete, sare, ulei, usturoi, pesmet, branza.
- 2 vinete
- sare
- ulei pentru grătar
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri de pesmet
- 3 linguri de brânză proaspăt rasă
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă, se spală şi se taie pe lungimeîn felii cu o grosime de 1 cm, se sărează şi se lasă să stea 15 minute. Apoi se spală şi se usucă.
Se rumenesc circa 10-15 minute pe un grătar uns cu grăsime aşezat în grilul de la cuptorul preîncălzit la 225 °C. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt. Se amestecă cu pesmetul, cu brânza şi cu uleiul de măsline.
Feliile de vânătă se scot din cuptor, se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu mixul. Se coc apoi în continuare, până când brânza se rumeneşte.
Pofta buna!