Vinete cu legume si tofu
PrinteazaVinete cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete (circa 500 g)
- 1 morcov
- sare
- 1 dovlecel (200 g)
- 1 ceapa mica
- 2 ardei iuti rosii
- 4 rosii uscate conservate in ulei
- 1 fir cimbru
- 200 g tofu
- 4 linguri ulei
- 200 ml supa de legume
- piper
Mod de preparare:
spală vinetele, se curăţă şi se ttaie felii transversale; acestea se aşază una lângă alta pe planşetă şi se sărează puţin. Se lasă să se pătrundă timp de 10 min.
curăţă şi se taie mărunt morcovul şi dovlecelul. Se toacă ardeiul iute şi ceapa. lasă să se scurgă de ulei roşiile, apoi se taie cuburi.
amestecă toate legumele şi se adaugă frunzuliţe de cimbru.
Tofu se taie cubuleţe de 1 cm. Feliile de vinete se şterg cu prosoape de hârtie. Intr-o tigaie se încing porţii succesive de ulei şi se călesc feliile de vinete 2-3 min. pe fiecare faţă.
scot şi se pun deoparte. Legumele tăiate cuburi se călesc în tigaie 5 min., amestecând.
adaugă tofu şi se toarnă supa; se lasă să fiarbă 4 min. sărează şi se piperează. face un turn din felii de vinete, alternând cu amestec de tofu şi legume; se ornează după dorinţă cu busuioc sau ardei iuţi uscaţi.
Vinete cu legume si tofu
Pofta buna!