Vinete cu legume si tofu

Printeaza

Vinete cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper.

 

Ingrediente:

  • 2 vinete (circa 500 g)
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 dovlecel (200 g)
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei iuti rosii
  • 4 rosii uscate conservate in ulei
  • 1 fir cimbru
  • 200 g tofu
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml supa de legume
  • piper

 

Mod de preparare:

spală vinetele, se curăţă şi se ttaie felii transversale; acestea se aşază una lângă alta pe planşetă şi se sărează puţin. Se lasă să se pă­trundă timp de 10 min.

curăţă şi se taie mărunt morco­vul şi dovlecelul. Se toacă ardeiul iute şi ceapa. lasă să se scurgă de ulei roşiile, apoi se taie cuburi.

ames­tecă toate legumele şi se adaugă frunzuliţe de cimbru.

Tofu se taie cubuleţe de 1 cm. Feliile de vinete se şterg cu prosoape de hârtie. Intr-o tigaie se încing porţii succesive de ulei şi se călesc feliile de vinete 2-3 min. pe fiecare faţă.

scot şi se pun deoparte. Legumele tăiate cuburi se călesc în tigaie 5 min., ames­tecând.

adaugă tofu şi se toarnă supa; se lasă să fiarbă 4 min. să­rează şi se piperează. face un turn din felii de vinete, alternând cu amestec de tofu şi legu­me; se ornează după dorinţă cu busu­ioc sau ardei iuţi uscaţi.

 

Vinete cu legume si tofu

Vinete_cu_legume_si_tofu

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.