Vinete marinate la borcan
PrinteazaVinete marinate la borcan din: vinete, ulei, otet de vin, usturoi, marar, cimbru, sare.
- 1 kg vinete subţiri
- 1 l ulei
- 500 ml oţet de vin
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură de cimbru verde
- sare
Mod de preparare:
Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe seminţe. Spală-le sub jet de apă rece, usucă-le cu un prosop de hârtie şi curăţă-le de coajă zebrat. Taie-le apoi în felii subţiri. Presară sare peste ele şi lasă-le într-o strecurătoare circa o oră.
Stoarce-le apoi cu grijă, fără să le sfărâmi şi prăjeşte-le în ulei încins pe ambele părţi. Separat, pune oţetul într-o cratiţă şi diluează-l după gust. Dă-l într-un clocot, apoi stinge focul. Vinetele prăjite pune-leîn cratiţă cu oţet.
Când ai terminat de prăjit toate vinetele, pune peste ele căţeii de usturoi curăţaţi şi feliaţi, tije fine de mărar şi cimbru. Amestecă uşor. Umple borcanele deja pregătite cu felii de vinete şi marinată (cu tot cu usturoi şi ierburi).
Pune capacul, aşază borcanele cu gura în jos şi lasă-le aşa până se răcesc.
Pofta buna!