Vinete marinate crocante
PrinteazaVinete marinate crocante din: vanata, sare, sos de soia, otet de cidru, ulei, sirop de agave, chimen, boia, enibahar, cuisoare.
- o vânătă mare
- două linguriţe de sare
- un sfert de ceaşcă de sos de soia
- două linguri de oţet din cidru de mere
- două linguri de untdelemn de măsline
- două linguri de sirop de agave
- o linguriţă de chimen
- o jumătate de linguriţă de boia
- o jumătate de linguriţă de enibahar sau cuişoare măcinate
Mod de preparare:
Tăiaţi vânătă în felii subţiri, folosind un cuţit bine ascuţit.
Frecaţi fâşiile de vânătă cu sare şi lăsaţi-le pe o farfurie, timp de treizeci de minute.
Intr-un mixer, amestecaţi toate celelalte ingrediente până obţineţi un sos.
Intr-un bol mare, amestecaţi laolaltă vânătă şi sosul preparat. Lăsaţi-o la marinat timp de o oră. (După ce vânătă s-a marinat, puteţi folosi marinata rămasă ca sos de salată.)
Puneţi feliile de vânătă marinată pe tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase. Deshidrataţi la 63 grade C. După două ore, întoarceţi feliile de vânătă şi reduceţi temperatura la 43 grade C. După douăsprezece ore, feliile de vânătă ar trebui să fie crocante şi gata de a fi mâncate.
Pofta buna!