Vinete marinate cu ardei capia
PrinteazaVinete marinate cu ardei capia din: vanata, ardei, otet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, sare.
- 1 vânătă mare
- 1 ardei iute roşu
- 1/2 ardei capia
- 3 linguri de oţet balsamic
- 2 căţei de usturoi
- 2 fire de pătrunjel
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spală vânata şi tai-o bastonaşe. Dă-le prin sare, lasă-le astfel o jumătate de oră, apoi tamponează-le cu un şervet de excesul de apă.
Pune-le într-un castron şi stropeşte-le cu două linguri de oţet balsamic şi o lingură de ulei de măsline. Separat, taie mărunt usturoiul, ardeiul iute şi ardeiul capia, apoi amestecă-le cu pătrunjel tocat, o lingură de ulei de măsline şi una de oţet balsamic.
Trage bastonaşele de vânătă la tigaie, iar la servire amestecă-le cu sosul de usturoi şi ardei.
Pofta buna!