Vinete marinate, cu branza feta si verdeata
PrinteazaVinete marinate, cu branza feta si verdeata din: ulei de masline, branza feta, vinete, lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel, coriandru.
Se încinge o tigaie. Se ung cu ulei de măsline 2 vinete mari, tăiate pe din două pe lungime şi apoi în felii groase de jumătate de centimetru, şi se prăjesc până ce sunt bine pătrunse. Se aranjează feliile pe un platou.
Se amestecă sucul de la 1 lămâie cu 1 căţel de usturoi pisat şi 5 linguri ulei de măsline, sare şi piper; se stropesc vinetele cu această compoziţie. Se lasă deoparte 5 minute, ca aromele să se pătrundă, apoi se împrăştie deasupra 200g de brânză feta sfărâmată, 1 mână mare de pătrunjel tocat fin şi frunze de coriandru.
Pofta buna!