Vinete marinate cu oregano si cimbru
PrinteazaVinete marinate cu oregano si cimbru din: vinete, otet de vin, apa, usturoi, ardei iute, ulei de masline, oregano, cimbru, sare.
- 2 kg vinete
- 450 ml otet de vin
- 350 ml apa
- 6 catei mari de usturoi
- 2 ardei iuti (optional)
- ulei de masline
- oregano uscat
- 1 crenguta de cimbru verde
- 1 lingura rasa sare
Mod de preparare:
Speli vinetele, le usuci cu prosoape absorbante, cureţi coaja, în totalitate sau în fâşii alternative (gen zebră), le tai rondele de 3 cm grosime, le sărezi şi le aşezi la scurs pe un plan înclinat, presate cu o planşetă.
Intre timp, aşezi la fiert oţetul, apa, adaugi sare, un ardei iute despicat (opţional) şi 1 crenguţă de cimbru verde. Când oţetul începe să fiarbă, adaugi feliile de vinete şi le laşi să fiarbă 2 minute, apoi le scoţi în strecurătoare să se scurgă şi să se răcorească. Trebuie să ai grijă să nu fiarbă prea tare, să-şi păstreze forma.
Aşezi feliile de vinete în borcane sterilizate, adăugând printre straturi felii subţiri de usturoi şi oregano uscat. La sfârşit adaugi ulei de măsline cât să le acopere perfect. Sigilezi borcanele cu capace înfiletate sau cu celofan şi depozitezi borcanele la rece, până vor fi folosite.
Vinete marinate cu oregano si cimbru
Pofta buna!