Vinete marinate cu usturoi

Printeaza

Vinete marinate cu usturoi

Ingrediente: Vinete marinate cu usturoi

  • 2-3 vinete
  • 5 ardei graşi de diferite culori (poţi folosi foarte bine şi gogoşari)
  • 1 legătură mare mărar
  • 1 legătură mare pătrunjel
  • 5-6 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Vinetele le speli bine şi le tai rondele cu tot cu coajă. Le sărezi şi le pui la scurs. Ardeii îi tai fâşiuţe, mărarul şi pătrunjelul le toci mărunt. Toci şi usturoiul cât mai mărunt. Vinetele le dai prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei încins.

Faci un sos (marinată) din apă, sare, oţet, zahăr şi usturoi (toate le pui după gust). Intr-un vas transparent (dacă se poate) aşezi legumele în felul următor: un rând de vinete, peste care pui fâşiuţele de ardei şi presari verdeaţa, după care repeţi operaţiunea până când se termină cu vinete.

La sfârşit torni sosul astfel încât să acopere bine toată compoziţia. Dai vasul la frigider 24 de ore, să se pătrundă bine. Se poate servi cu kaizer, cabanos sau simplu.

Vinete marinate cu usturoi

Vinete marinate cu usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.