Vinete marinate

Printeaza

Vinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde.

Ingrediente:

  • 1 kg vinete subtiri
  • 1 l ulei
  • sare
  • 500 ml otet de vin
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura cimbru verde

 

Mod de preparare:

Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe se­minţe. Spală-le sub jet de apă rece, usucă-le cu un prosop de hârtie şi curăţă-le de coajă zebrat (o fâşie de coajă da,cealalta ba). Taie-le apoi felii subtiri.

Presara sare peste ele si lasa-le intr-o strecuratoare circa o ora. Stoarce-le apoi cu grija, fara sa le sfarami si prajeste-le in ulei incins pe ambele parti.

Separat, pune oţetul într-o cratiţă şi diluează-l după gust. Dă-l într-un clocot, apoi stinge focul. Vinetele prăjite pune-le în cratiţa cu oţet.

Când ai terminat de prăjit toate vinetele, pune peste ele căţeii de usturoi curăţaţi si feliati, tije fine de maar si cimbru. Amesteca usor.

Umple apoi borcanele deja pregatite cu felii de vinete si marinata (cu tot cu usturoi si ierburi). Pune capacul, asaza borcanele cu gura in jos si lasa-le asa pana racesc.

Vinete marinate

Vinete_marinate

Pofta buna!

 

 

 

 

Cocktail Grand Marnier Sazerac

Cocktail Grand Marnier Sazerac – este o reinterpretare elegantă a clasicului Sazerac, un cocktail originar din New Orleans. Acest cocktail sofisticat combină aromele bogate și complexe ale Grand Marnier cu notele intense de whiskey și absint, rezultând o băutură perfect echilibrată și plină de rafinament. Sazerac-ul original este considerat unul dintre cele mai vechi cocktailuri […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.