Vinete cu masline
PrinteazaVinete cu masline
- 4-5 vinete potrivite
- 150 g măsline
- 3/4 pahar ulei
- 4 cepe
- 2 linguri făină
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 kg roşii
- mărar şi pătrunjel
- ulei
- sare
- condimente
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi feliile de vinete ca să se scurgă zeama, apoi le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Tai ceapa peştişori şi o prăjeşti înăbuşit până se înmoaie puţin. Separat, opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţe şi le tai felii. într-o cratiţă sau un vas pentru cuptor, pui roşiile tăiate felii, apoi un rând de vinete prăjite, presari un strat de verdeaţă tocată, apoi ceapa înăbuşită, câteva măsline curăţate de sâmburi şi presari puţin zahăr şi condiment.
Repeţi până aşezi totul, iar ultimul strat trebuie să fie de roşii tăiate felii. Pui cratiţa în cuptor şi laşi până ce mâncarea scade bine. E la fel de bună şi caldă, şi rece!
Poftă bună!