Vinete cu migdale si patrunjel verde
PrinteazaVinete cu migdale si patrunjel verde din: vinete, rosii, migdale, lamaie, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, rodie, sare, piper.
- 1 kg vinete
- 3 roşii mari
- 1 pahar migdale
- 2 lămâi
- 5 căţei usturoi
- 2 cepe
- 1/2 pahar ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- boabe de rodie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Vinetele, fără cotoare, se coc la foc mic pe o tablă deasupra flăcării aragazului. Se coc pe ambele feţe şi se lasă la răcit. Se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.
Usturoiul pisat se amestecă cu suc de lămâie, sare şi piper. Se toarnă peste vinete, se amestecă tot timpul, adăugându-se migdalele (sau fistic) tocate mărunt, boabele de rodie şi roşiile fără pieliţe, tăiate cubuleţe.
Se omogenizează perfect şi se aşează pe platoul de servit.
Se toarnă deasupra puţin ulei de măsline şi se ornează cu ceapă tăiată rondele.
Pofta buna!