Vinete moldovenesti
PrinteazaVinete moldovenesti din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, margarina, pesmet, faina, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 vinete mijlocii
- 2 cepe
- 7-8 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri de margarină
- 1 lingură de pesmet
- 1 lingură de făină
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele, se taie felii de 1 cm grosime, se opăresc, se scurg, se sărează şi se lasă la scurs 20 de minute.
Intr-o tigaie se pune ceapa tocată, împreună cu o. lingură cn margarină şi cu usturoiul tăiat mărunt, să se călească la foc mic.
Când s-au înmuiat bine, se adaugă roşiile tăiate bucăţi, zahărul, cimbrul, sare, piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit o jumătate de oră, până ce sosul se îngroaşă.
Se şterg vinetele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Se trece st»sul prin sită şi într-o cratiţă se pune un rând de vinete, se toarnă sosul şi se presară cu pesmet.
Se stropeşte compoziţia cu margarină topită şi se pune în cuptor, la foc moderat.
Pofta buna!