Vinete cu mozzarella si pesto
PrinteazaVinete cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, rosii, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline.
- 3 vinete
- putin ulei de masline
- 2 bucati a cate 125 g de mozzarella, scurse si feliate
- 2 rosii pruna, fiecare dintre ele taiata in 4 felii groase
- 8 frunze de busuioc
pentru dressingul de pesto:
- 1 mana mica frunze de busuioc
- 2 linguri seminte de pin
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de parmezan ras
- 150 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru a prepara dressingul, paseaza toate ingredientele, cu exceptia uleiului, intr-un robot de bucatarie.
Apoi, cu aparatul pornit, incorporeaza treptat uleiul. Transfera pesto-ul intr-un bol si pune-l deoparte.
Indepărtează capetele vinetelor. Taie vinetele pe lungime astfel încât să obţii, în total, 16 felii.
Pune-le pe grătar (sau într-o tigaie-grill fierbinte), apăsându-le bine pe fiecare parte pentru a se înmuia, apoi transferă-le pe o farfurie, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi asezonează-le.
Suprapune câte o felie de mozzarella, una de roşii şi o frunză de busuioc, înfăşoară fiecare „teanc” cu o felie de vânătă, apoi cu încă una, din cealaltă direcţie, astfel încât să creezi un mic pachet, învelit bine din ambele părţi, înfige în fiecare pachet cu două scobitori de cocktail.
Pot fi ţinute la frigider peste noapte.
Pune pachetele pe grătar şi continuă să găteşti vinetele pe ambele părţi.
Când brânza începe să se scurgă din ele, transferă-le pe un platou, stropeşte-le cu dressingul de pesto şi serveşte-le.
Vinete cu mozzarella si pesto
Pofta buna!