Vinete cu mozzarella
PrinteazaVinete cu mozzarella din: rosii, vinete, mozzarella, cimbru, supa de pasare, untdelemn, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de rosii
- 3 vinete
- 1 bucata de mozzarella
- 3 ramurele de cimbru proaspat
- 1 cl de supa de pasare
- untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata lor.
Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati.
Spalati vinetele si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum.
Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea.
Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul,
sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare.
Peste toate asezati mozzarella taiata felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate.
Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
Pofta buna!
Foarte bune vinetele cu mozzarella. Eu am lasat preparatul la cuptor o ora si in sfert si a iesit perfect, pentru gustul meu.