Vinete impănate

Printeaza

Vinete impănate

Ingrediente:Vinete impănate

  • 5 vinete
  • 500 g ceapă
  • 300 g roşii
  • 1 ardei graşi
  • 2 legături verdeaţă
  • 100 g usturoi
  • 200 g ulei
  • 80 g bulion
  • 100 g vin
  • 2 g piper
  • morcov
  • ţelină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg vinete mici şi coapte. Se curăţă partea verde de la cotor, fără a tăia codiţa. De-a lungul fiecărei vinete, la distanţe egale, se curăţă şuviţe egale de coajă.

Se crestează vinetele în lungime şi se împănează cu usturoi şi cu zarzavat călit. Se prăjesc apoi vinetele in ulei bine încins, după care se aranjează într-o tavă smălţuită.

In uleiul rămas se căleşte ceapă, ardei gras, roşii, usturoi, mărar şi pătrunjel, tăiate toate în fidea. Se potriveşte de sare şi de piper. Acest zarzavat călit se răstoarnă peste vinete şi se umple cu sos de roşii în aşa fel încît să se acopere vinetele. (Sosul de roşii pentru vinete împănate se face puţin mai subţire, fără făină şi zahăr).

Se pune deasupra fiecărei vinete cîte o jumătate de roşie. Se dau la cuptor lăsîndu-le pînă se rumenesc roşiile. Se scoate tava din cuptor, se adaugă vin şi se lasă să fiarbă pe maşina de gătit circa 15 min.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.